Last time on Cigar Czar Radio

Modele labirinturi

Theologhis Andronidis – Labirinturi (2009) – site Web în Cartea Labirinturilor, Profesorul italien Paolo Santarcangeli propune şi Alte etimologii, de pildă grecescul Lavra (λαύρα) care înseamnă: Drum strâmt, Săpat, subteran; coridor, Galerie; mină, de unde: pivniţă; piatră sau rocă. Sau Cuvântul lidian LAP (i) Risa, piatră. Totuşi, CEA mai plauzibilă şi de Bun simţ explicaţie îi aparţine lui M. Ventris: radicalul da/la Care înseamnă “Săpat în piatră”. Labirinturi ca cele DIN fotografiile de mai sus s-au descoperit: în Mesopotamia, în Siria, în Egipt (templul lui Kom Ombo), în India, în Pakistan, în Indonésie, în Java, în Sumatra, în Mexic (Arroyo Hondo, Nuevo Mexico), în Peru (Machu Picchu), ca să nu mai vorbim de Europa (în Italia-Val Camonica, în Spania – Pontevedra sau Cueva de Los Letreros). A fost descoperit în anul 1957, dar nu este nici PE departe studiat cum s-ar cuveni. Se pare că este unicul labirint-hypogeu Creştin din lume. A fost Săpat Într-un Deal de cretă, în sec. X şi XI d. hr.

şi cuprinde Naomi bisericuţe, paraclise, Chilii, camere, galerii şi morminte. Avea trei niveluri şi 10 m adâncime. Pe fiecare etaj Sitiera săli, nişe şi galerii Care se încrucişează şi te rătăcesc. Există o singură trecere de la un etaj la altul şi un singur parcurs, în dublă spirală. IAR PE plafonul etajului DIN mijloc sunt pictate… spirale roşii. Pare a fi un Mare Sanctuary AR Săpat în piatră, de mâna Omului, (4000 – 2400 î.Hr.) dédient à Marii mame. Casa unei Potnii, adică a unei Stăpâne sau doamne a Rodniciei. Pentru că în acest labirint a fost descoperită o Mare mamă… le dormental. Până şi galeriile şi sălile sunt boltite şi au o formă rotunjită ce aminteşte de pântecul Matern. IAR lângă El se află resturile unui Templi megalitic cu Idoli feminini.

«Marea mamă dormind» Într-un DIN sălile Hypogeum-ului de la HAL Saflieni Deşi primul lucru care ne Vine în minte Când rostim Cuvântul labirint este o construcţie cu coridoare întortocheate sau închise, totuşi, la origine, El a fost doar un Simbol, o amuletă. În Cartea lui M.R. Burrows les découvertes en Crète citim că s-au descoperit resturile unui desen labirintic, pictat în Roşu brun PE un fond Alb, Într-un coridor al Palatului DIN Cnosos, aproape de Sala Mare, numită “a Dublei Securi”. Jucaria Educativa beeboo-labirint din lemn disponibila in 4 MODELE diferite. Cititi ce trebuie sa contina Mapa cu Farmacia de voiaj a Familiei Vizitaţi acest spaţiu Virtual chiar Dacă nu sunteţi filologi.